Didier Drogba keert terug bij Chelsea

heywoodu

Didier Drogba speelt komend seizoen voor Chelsea. De Londense club heeft de komst van de spits vrijdag bekendgemaakt. Drogba tekent een contract voor een seizoen op Stamford Bridge. De 36-jarige Ivoriaan kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Galatasaray.

Drogba begon zijn loopbaan in Frankrijk waar hij bij Le Mans, Guingamp en Olympique Marseille speelde. Vanuit Zuid-Frankrijk verhuisde hij in 2004 naar Chelsea waar hij acht jaar zou spelen. In 341 wedstrijden scoorde hij 157 keer en daarmee staat hij vierde op de topscorerslijst aller tijden van de Blues.

In acht jaar won Drogba drie landstitels, vier FA Cups, twee League Cups en de Champions League met Chelsea. De gewonnen Champions League-finale tegen Bayern München was zijn laatste duel voor de club. Daarna vertrok hij naar Shanghai Shenhua en vervolgens naar Galatasaray waar hij anderhalf jaar speelde.

Drogba kwam vorige maand met Ivoorkust in actie op het WK. In een poule met Japan, Colombia en Griekenland werd het Afrikaanse land uitgeschakeld. De drie duels in Brazilië brachten Drogba's aantal interlands op 105.