[Tour] Rojas boos over verwijdering

Frank (franklop)

Jose Joaquin Rojas kan niet leven met zijn uitsluiting uit de Tour de France. De Spanjaard van Movistar werd donderdag tijdens de achttiende etappe door de jury uit koers genomen, omdat hij in de afdaling van de Tourmalet zich te lang aan een auto had vastgegrepen. "Ik kan het niet begrijpen. Het is oneerlijk", zegt Rojas tegenover Biciciclismo.

Rojas verklaart dat hij kort aan de auto heeft vastgehouden, maar dat een renner daar in een afdaling helemaal geen voordeel uit kan halen. "We reden 130 kilometer per uur. In een klim kan ik het nut daarvan inzien, maar in een afdaling zou het roekeloos en dwaas zijn."

De knecht van Alejandro Valverde snapt niet dat hij er niet met een boete is afgekomen. "We gebruiken de slipstream allemaal wel eens. Als ik een boete had gekregen, zou ik dat hebben begrepen. Maar nu zetten ze me drie dagen voor het einde van de Tour uit de koers. Dat is niet te begrijpen. Het is oneerlijk."

Rojas stond in het klassement op de 44e positie met een achterstand van bijna twee uur op geletruidrager Vincenzo Nibali.