WK-zilver voor kogelstoter Comenentia

heywoodu

Kogelstoter Denzel Comenentia heeft Nederland tijdens het WK voor junioren in Eugene een tweede medaille bezorgd. Door de 6 kilogram zware kogel in zijn derde poging naar 20,17 meter te stoten, een ruim persoonlijk record, bleef hij bijna iedereen voor.

Alleen de Pool Konrad Bukowiecki was ongenaakbaar, hij kwam tot een onklopbare afstand van 22,06 meter. Ook al zijn overige pogingen waren minstens een meter verder dan de beste van Comenentia.

De uitschieter van de Nederlander was nuttig, want zijn op een na beste afstand, 19,16 meter, zou slechts de negende plek op hebben geleverd. Hij plaatste zich ook al voor de finale van het kogelslingeren, wat op vrijdag beslist zal worden.

Roy van Eekelen kon geen potten breken op de 1500 meter. Hij had zich wel knap geplaatst voor de finale, maar daarin werd hij voorlaatste. Hij hield alleen de Sloveen Jan Petrac achter zich, die halverwege een schoen verloor. Jonathan Kiplimo Sawe uit Kenia pakte overtuigend het goud.

Dominique Esselaar werd in de finale van het polsstokhoogspringen twaalfde en laatste. De Nederlandse had zich met een persoonlijk record van 4,10 meter geplaatst bij de beste twaalf, maar kwam daarin slechts tot 3,95 meter. De Russische favoriete Alena Lutkovskaya pakte de wereldtitel.