Xavi overtuigd en blijft bij Barça

Pino112

Xavi Hernández speelt ook komend seizoen bij FC Barcelona. De middenvelder is overtuigd door de plannen van trainer Luis Enrique.

De 34-jarige Spanjaard zal dus ook komend seizoen in het shirt van FC Barcelona spelen. Hierover was nog enige tijd onduidelijkheid, omdat trainer Luis Enrique eerst een gesprek met de routinier wilde.

De twee oud-ploeggenoten hebben inmiddels om tafel gezeten, weet Goal, en de uitkomst hiervan is dat Xavi nog minimaal een seizoen in Camp Nou blijft. Aanvankelijk had hij zijn zinnen gezet op een nieuw avontuur, waarbij Qatar en de Verenigde Staten de opties waren.

Xavi heeft bij Barcelona nog een contract tot de zomer van 2016, dus van een transfervrij vertrek was waarschijnlijk geen sprake. Daarnaast waren de aanbiedingen die hij uit Qatar en de VS ontving niet beduidend beter dan zijn contract bij Barça.

In hoeverre Xavi nog een steunpilaar van de Catalanen blijft is nog even afwachten. De afgelopen seizoenen stond de spelverdeler steeds vaker aan de kant door blessures. Trainer Luis Enrique ziet het echter wel in hem zitten.