[Tour] Rogers is faalangst kwijt

Pino112

Michaal Rogers boekte dinsdag zijn eerste zege in een touretappe en al zijn derde etappeoverwinning in een grote ronde dit jaar. De Australiër van Tinkoff-Saxo had een opmerkelijke verklaring voor zijn succes. "Ik ben niet bang meer om te falen. Als je niet bang meer bent, komen er kansen."

In de afdaling van de Port de Balès liet Rogers al aan zijn medevluchters weten dat de zege voor hem was. "Ik wist dat ik ze te slim af moest zijn, dus zei ik: speel geen spelletjes met me.

Cyril Gautier, een van de twee Europcar-renners in de kopgroep naast Thomas Voeckler, ging in de aanval. Rogers pareerde en stormde langs de Fransman op weg naar de ritwinst.

Afgelopen najaar werd Rogers betrapt met een te hoog clenbuterolgehalte. Dat weet de Australiër aan besmet vlees dat hij tijdens de Ronde van Beijing had gegeten en de UCI sprak hem vrij. De ervaring veranderde de Australiër. "Kansen zijn duidelijker en ik ben niet meer bang voor de uitkomst. Ik was altijd bang om iets te proberen omdat ik bang was om te falen."