Koeman wil Argentijns international Rojo

Redactie

Marcos Rojo kan zijn loopbaan vervolgen in de Premier League. De linksback staat nadrukkelijk in de belangstelling van het Southampton van manager Ronald Koeman. Southampton lijkt de beste papieren te hebben om Rojo (24) over te nemen van Sporting CP.

De verdediger heeft nog een contract tot medio 2016 bij de Portugese club. Rojo liet op het WK een goede indruk achter. Met Argentinië bereikte de linkspoot de finale. De eindstrijd in Rio de Janeiro ging verloren tegen Duitsland (1-0).

Rojo was onder bondscoach Alejandro Sabella een vaste waarde als linksback. De 29-voudig international speelde zich in Brazilië in de kijker bij Chelsea, Liverpool en Southampton. Chelsea haalde echter Filipe Luis weg bij Atlético Madrid en Liverpool richt zich vooral op versterkingen voor het middenveld en de aanvalslinie.

Opvolging
Southampton is bereid om ruim 14 miljoen euro te betalen voor Rojo, weet Goal. Manager Koeman is overtuigd van de kwaliteiten van de Zuid-Amerikaan, die in juli 2012 Spartak Moskou verruilde voor Sporting CP. Rojo moet bij The Saints Engels international Luke Shaw opvolgen. Shaw vertrok onlangs naar Manchester United.

Koeman lijkt ook afscheid te moeten nemen van verdediger Dejan Lovren. De Kroatisch international staat op het punt om naar Liverpool te gaan. Aanvallers Rickie Lambert en Adam Lallana lieten ook deze zomer Southampton achter voor Liverpool. Koeman haalde Graziano Pellè en Dusan Tadic als vervangers voor het vertrokken duo.