Pac-Man en Donkey Kong in actiekomedie Pixels

WebHawk (Hemmo)

Enkele van de bekendste personages uit klassieke computergames komen samen in de bioscoopfilm Pixels. Zo maken onder anderen Pac-Man, Donkey Kong, Centipede, Galaga, Q*bert en Space Invaders hun opwachting. De hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Adam Sandler, Kevin James en Peter Dinklage, heeft Sony Pictures dinsdag laten weten.

In Pixels ziet een buitenaards ras de gewelddadige aardse computerspellen als een oorlogsverklaring, waarna ze de aarde aanvallen. Hun strategieën zijn gebaseerd op de games. De Amerikaanse president, de rol van James, roept de hulp in van zijn oude schoolvriendjes met wie hij in de jaren tachtig uren achter de spelcomputer doorbracht. Zij worden vertolkt door Sandler, Dinklage en Josh Chad. Michelle Monaghan speelt de wapenexpert van het haastig samengestelde team.

Chris Columbus, vooral bekend van Home Alone 2: Lost in New York en de eerste twee Harry Potter-films, voert de regie. De opnames zijn inmiddels al aan de gang. Pixels verschijn op 20 mei in de Nederlandse bioscopen.