Eerste verjaardag prins George klein gevierd

Redactie

Prins George viert dinsdag zijn eerste verjaardag. Hoewel zijn geboorte groots werd gevierd, gaat het er bij het eerste verjaardagsfeestje van de zoon van William en Kate een stuk rustiger aan toe. "De familie maakt er een privé-aangelegenheid van met naaste familieleden en vrienden op Kensington Palace", liet een woordvoerder weten aan Us Weekly.

Naast William en Kate zijn koningin Elizabeth, prins Harry en de familie Middleton naar verluidt van de partij. Prins Charles en zijn vrouw Camilla moeten verstek laten gaan omdat ze verplichtingen hebben in Schotland. Volgens een ingewijde brachten Carole en Pippa Middleton, de moeder en zus van Kate, onlangs een bezoek aan babywinkel Blue Almonds in Londen om kleren te kopen voor George. Ook van zijn ouders krijgt hij kleding, en houten speelgoed. "William en Kate willen het niet te gek maken. Hij heeft het afgelopen jaar al zo veel cadeaus gehad en ze hebben niet oneindig veel ruimte om alles op te bergen."

De geboortedag van George wordt ook gevierd met een expositie op Buckinham Palace, genaamd Royal Childhood. Daarbij worden verschillende soorten speelgoed en kleding van koninklijke kinderen uit de afgelopen 250 jaar tentoongesteld.

Afgelopen weekeinde werd een nieuwe foto van prins George openbaar gemaakt. Het Britse koningshuis gaf het kiekje, dat een paar weken geleden werd gemaakt bij het Natural History Museum, vrij vanwege zijn verjaardag. Volgens het Australische blad New Idea is er overigens een broertje of zusje op komst voor George. Het blad baseert zich op bekenden van Kate.