Auschwitz-film Johanna ter Steege naar Locarno

Daan de Witte (daan1601)

De Franse film A La Vie met Johanna ter Steege is opgenomen in de competitie van het internationale filmfestival van Locarno. Dat maakte de organisatie van het Zwitserse festival bekend. Het drama gaat over drie vrouwen die na het overleven van het vernietigingskamp Auschwitz in de jaren zestig weer bij elkaar komen.

Door middel van flashbacks wordt, tijdens een zonnige vakantie aan de Franse kust, getoond welke gruwelijkheden de vrouwen hebben doorgemaakt. De andere hoofdrollen worden vertolkt door Julie Depardieu, dochter van acteur Gérard Depardieu, en Suzanne Clément. A La Vie gaat dit najaar in première in Frankrijk. Het is nog onduidelijk of de film ook in Nederland gaat draaien.

De 53-jarige Ter Steege was in 1995 ook al te gast op het Zwitserse festival, toen ze werd verkozen tot beste actrice voor haar rol in Tot Ziens. Ze viel internationaal ook in de prijzen met het drama Spoorloos uit 1988, en de korte film Magic Paris uit 2007. In 2003 won ze de Berlinale Camera op het filmfestival van Berlijn.


Auschwitz-film Johanna ter Steege naar Locarno (Foto: Novum)