Finnbogason: "Dit is een grote stap vooruit"

Pino112

Alfred Finnbogason voelt zich op zijn gemak bij Real Sociedad. De oud-spits van sc Heerenveen scoorde zaterdag tegen Ajax. Ondanks zijn vroege goal verloor Sociedad wel met 3-1, maar toch is Finnbogason positief over de voorbereiding.

"De mensen hebben duidelijk vertrouwen in me", zegt hij in de Leeuwarder Courant. De IJslandse spits werd afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie met 29 goals, waarna hij een transfer kreeg. Real Sociedad zorgde ervoor dat een droom van Finnbogason uitkwam. "Met alle respect voor de Eredivisie, het is een grote stap vooruit. Het is altijd mijn doel geweest om in een van de vier grote competities te spelen."

Finnbogason (25) speelde twee seizoenen voor sc Heerenveen. Voor zijn succesvolste jaar was hij in zijn eerste seizoen in het Abe Lenstra Stadion ook al goed voor 24 competitiegoals. Heerenveen nam de speler in 2012 over van Sporting Lokeren, dat hem toen net een half jaar had verhuurd aan Helsingborgs.

Zaterdag oefende Finnbogason dus met zijn nieuwe club in Nederland tegen Ajax en later hoopt hij opnieuw in ons land terug te keren. "Heerenveen zit in mijn hart. Ik hoop dat ik tijd vind om komend seizoen een thuiswedstrijd te komen bekijken." Real Sociedad eindigde afgelopen jaargang op een keurige zevende plaats in de Primera División.