Koelwagons in Oost-Oekraïne verzegeld

Redactie

De koelwagons waarin lichamen van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 in Oekraïne liggen zijn maandag verzegeld. De verzegeling gebeurde onder het toeziend oog van Nederlandse experts, meldt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) op Twitter.

De Oekraïense regering meldde dat zondag een tweede koeltrein aan was gekomen in Torez, het stadje waar de andere trein ook staat. Aan de locomotief hangen vier koelwagons.

Volgens de Oekraïense reddingsdiensten zitten in totaal 251 lichamen in de treinen. Nog eens 21 lichamen zouden wel zijn geborgen maar nog niet naar de treinen zijn gebracht.

Reddingswerkers zijn nog altijd in de velden rond de rampplek op zoek naar lichamen. Met kranen worden delen van het neergestorte toestel verplaatst, vermoedelijk om te kijken of er nog lichamen onder de wrakstukken liggen.

Wanneer de treinen precies kunnen vertrekken is nog onduidelijk. Premier Mark Rutte (VVD) gaf maandag aan dat de identificatie van de slachtoffers wat hem betreft in Nederland gebeurt. Oekraïne is daarmee akkoord, zo zei zijn Oekraïense ambtgenoot Jatsenjoek.