Golfer McIlroy wint The Open

Peterselieman

Rory McIlroy is in het Engelse Hoylake winnaar geworden van The Open. De 25-jarige Noord-Ierse golfer had bij het ingaan van de laatste dag een voorsprong van zes slagen en gaf die luxe positie niet meer weg. McIlroy liep een ronde van een onder par en bleef de concurrentie met een score van 271 twee slagen voor.

McIlroy startte direct met een birdie, maar liet ook tekenen van nervositeit zien. Op de vijfde en zesde hole noteerde hij een bogey. De Spanjaard Sergio Garcia naderde de Noord-Ier tot op twee slagen, onder meer door een eagle op de tiende hole. Ook de nummer twee na drie dagen Rickie Fowler liep in op McIlroy, maar de Amerikaan kwam nooit dichter bij dan drie slagen.

Garcia nam risico's en ging op de vijftiende hole in de fout. Zijn bal belandde in een bunker en de Spanjaard had twee slagen nodig om daar uit de komen. Uiteindelijk noteerde hij wel een ronde van zes onder par en eindigde op de gedeelde tweede plaats met Fowler (-15).

McIlroy behield tot de achttiende en laatste hole zijn zenuwen in bedwang en behield zijn voorsprong van drie slagen. Net voor hem produceerde Garcia nog een birdie, waarna McIlroy zijn bal in de bunker sloeg. Hij redde zich daar knap uit en won het toernooi op Royal Liverpool met twee puts.

McIlroy heeft nu drie van de vier majortoernooien gewonnen. Hij mist alleen nog de Masters in Augusta op zijn palmares. In de golfgeschiedenis zijn vijf spelers erin geslaagd om alle majortoernooien te winnen. Dat zijn Tiger Woods, Jack Nicklaus, Gene Sarazen, Ben Hogan en Gary Player.