Emirates wil luchtvaartconferentie na ramp

Redactie

Topman Tim Clark van luchtvaartmaatschappij Emirates heeft zondag gepleit voor een internationale conferentie van luchtvaartmaatschappijen naar aanleiding van het neerhalen van een toestel van Malaysia Airlines boven het oosten van Oekraïne. De maatschappijen zouden zich niet alleen moeten bezinnen over de gevolgen voor de internationale burgerluchtvaart, maar ook moeten nadenken over de bedreigingen die regionale conflicten voor hen betekenen.

Emirates is in aantal passagiers 's werelds grootste luchtvaartmaatschappij. Clark zei dat de nationale toezichthouders voor het vliegverkeer mogelijk de maatschappijen meer gaan begeleiden bij het antwoord op de vraag of vliegen boven een bepaald gebied veilig is.

Nu beslissen de maatschappijen zelf of ze over een gebied vliegen waar een oorlog woedt. Zo had de Australische maatschappij Qantas voor de crash van donderdag al besloten niet meer boven het oosten van Oekraïne te vliegen, terwijl andere maatschappijen dat besluit pas na het ongeluk namen.