Tientallen doden bij verrassingsaanval in Egypte

Redactie

Gewapende lieden hebben zaterdag vlak voor zonsondergang een grenspost in West-Egypte aangevallen, waarbij 22 militairen om het leven kwamen. President Abdel-Fattah el-Sissi heeft de 'terroristische aanval' veroordeeld en zegt wraak te zullen nemen. De controlepost ligt in de woestijn bij de grens met Libië en Sudan.

"Terrorisme zal worden verdreven uit ieder deel van Egypte", aldus El-Sissi. Het staatshoofd kondigde drie dagen van nationale rouw af. Het was de tweede aanval in evenveel maanden op de grenspost. Het is nog niet bekend wie er achter het geweld zit.

De strijders vielen de controlepost aan met raketgranaten. De krijgsmacht wist twee bomauto's te confisqueren voor deze tot ontploffing konden worden gebracht. Het incident is het grootste verlies voor het Egyptische leger de afgelopen jaren.

El-Sissi heeft eerder aangekondigd terrorisme met harde hand te zullen bestrijden. Volgens de president zijn strijdgroepen die de grens oversteken om aanslagen te plegen niet alleen een bedreiging voor Egypte, maar ook voor de hele regio en wereld.