Oekraïne regelt opvang voor nabestaanden vliegramp

Harry

De Oekraïense regering regelt opvang voor de nabestaanden van de vliegramp van donderdag, mochten ze naar Oekraïne willen komen. Dat heeft het ministerie van buitenlandse zaken in Kiev laten weten.

In Kiev en Charkov worden driehonderd hotelkamers geregeld die kosteloos ter beschikking worden gesteld aan de nabestaanden. De nabestaanden zullen worden opgevangen en begeleid, aldus het ministerie. De lichamen van de slachtoffers worden naar een speciaal laboratorium in Charkov gebracht om geïdentificeerd te worden.

Volgens het ministerie is de situatie nog erg veranderlijk op de plek waar vlucht MH17 van Malaysia Airlines neerstortte en wordt de operatie gehinderd door 'terroristen', de term die de regering gebruikt voor de pro-Russische separatisten in het oosten van het land.

Waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa kwamen vrijdag aan, maar werden door de separatisten op afstand gehouden van de brokstukken en de slachtoffers, zei een woordvoerder. Toen iemand toch de rampplek probeerde te naderen loste een van de separatisten een waarschuwingsschot.