[Tour] Mollema's benen 'leken te branden'

heywoodu

Bauke Mollema had tijdens de dertiende etappe van de Tour de France veel last van de hitte. "Het was een enorme tegenstander, echt extreem warm", zei de Belkin-renner tegen de NOS. "Het leek wel alsof mijn benen in brand stonden."

Mollema eindigde in de Alpenetappe als dertiende. "Dit is kennelijk op dit moment mijn plaats", zei de Groninger, die naar de zevende plek in het klassement steeg. "Als je gewoon een slechte dag voorkomt en andere renners vallen eruit dan doe je het goed."

Laurens ten Dam fietste voor zijn ploegmaat Mollema uit en kwam in de slotfase in een groep met geletruidrager Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde terecht. "Valverde kon ik goed aan, Nibali niet", zei Ten Dam. De Italiaan demarreerde vervolgens en ging er alleen vandoor. "Toen lag ik natuurlijk op apegapen."

De Nederlander kwam als achtste over de streep en klom naar de twaalfde plek in het klassement. "Mooie plek natuurlijk. We staan er goed voor, beter dan na de Vogezen. Maar er komen nog vier bergritten."