Schorsing Nigeriaanse voetbalbond opgeheven

heywoodu

Het Nigeriaanse voetbalelftal en clubs uit Nigeria mogen weer internationale wedstrijden spelen. De FIFA heeft de schorsing die het de Nigeriaanse voetbalbond vorige week had opgelegd opgeheven. De Nigeriaanse overheid had zich na het WK ongeoorloofd bemoeid met het doen en laten van de nationale voetbalbond, maar heeft zijn handen inmiddels van de federatie afgetrokken.

Derde partijen zoals overheden mogen zich volgens de regels van de FIFA niet bemoeien met voetbalbonden. Daar hadden de Nigeriaanse autoriteiten echter lak aan. Bondsvoorzitter Aminu Maigari werd zelfs gearresteerd omdat er niet genoeg was gedaan om een dispuut met de spelers over betalingen op te lossen. Andere leiders van de bond werden ontslagen, waarna het sportministerie opdracht kreeg een nieuw bestuur aan te stellen.

Omdat het bestuur van de bond inmiddels weer op zijn plek zit is de schorsing opgeheven. De volgende belangrijke wedstrijd van het Nigeriaanse elftal, een kwalificatieduel voor de Afrika Cup, staat begin september op het programma.