Man Barbie in hoger beroep tegen veroordeling

Redactie

Michael van der Plas gaat in hoger beroep tegen zijn taakstraf van zestig uur wegens wiethandel. Dat bevestigt zijn manager Jake Hampel. Volgens Hampel is wel even nagedacht over het aantekenen van beroep. "De keuze werd makkelijker gemaakt toen we hoorden dat het OM ook in hoger beroep gaat."

Van der Plas, die werd verdacht van wapenbezit en wiet- en harddrugshandel, gaat voor vrijspraak. "Hij was door de rechtbank op twee van de drie onderdelen vrijgesproken en bij het derde voelt hij zich ook niet betrokken. Daar moet een hogere rechter zich dan maar over buigen."

Het OM had tien maanden celstraf geëist. De Haagse rechtbank achtte twee weken geleden alleen wiethandel bewezen. Na een anonieme tip viel de politie vorig jaar de bar van Van der Plas en zijn vrouw Samantha, ofwel Barbie, binnen. De realityster zat toen drie dagen vast.

RTL, dat de realityshows van Barbie en Michael op de buis brengt, liet eerder weten door te gaan met het uitzenden van de programma's rond het stel. De zender beraadt zich opnieuw als het hof tot een andere straf komt.