Marijne volgt Caldas op bij hockeyvrouwen

Boris (borisz)

Sjoerd Marijne is de nieuwe bondscoach van de hockeyvrouwen. Vrijdagochtend werd de oefenmeester op het bondsbureau in Nieuwegein gepresenteerd. De veertigjarige Marijne is de opvolger van Max Caldas, die bij de Oranjemannen aan de slag gaat.

Marijne is geen onbekende van de KNHB. Sinds 2001 werkt de Brabander al voor de Nederlandse hockeybond. Hij was assistent van verschillende jeugdteams en stond aan het roer van de Jong Oranjeteams. Zo pakte hij afgelopen december een bronzen medaille met de Jong Oranjemannen op het WK in New Delhi en veroverde hij met de Jong Oranjevrouwen in 2009 de wereldtitel in het Amerikaanse Boston. Bij de Oranjevrouwen wordt hij herenigd met Willemijn Bos, Margot van Geffen, Kelly Jonker, Caia van Maasakker, Jacky Schoenaker en Joyce Sombroek.

Ook als clubcoach heeft Marijne veel ervaring. Hij werkte bij de mannen van MOP, Tilburg, Amsterdam en Oranje Zwart. De laatste twee seizoenen stond hij aan het roer bij Den Bosch. Zijn nieuwe functie wordt zijn eerste job op het hoogste vrouwenniveau.

Het eerstvolgende officiële toernooi voor Marijne als bondscoach van de Oranjevrouwen is de Champions Trophy van 29 november tot en met 7 december 2014 in het Argentijnse Mendoza.

Op dit moment is Marijne nog bondscoach van de Jong Oranjemannen waarmee hij deelneemt aan het Europees kampioenschap dat van 20 tot en met 26 juli 2014 in Waterloo, België, wordt gehouden. Na dit toernooi gaat de KNHB op zoek naar een nieuwe bondscoach voor Jong Oranje.