Filmen van Uncharted begint in 2015

Pheno

Seth Gordon, de regisseur van de aankomende film gebaseerd op de game Uncharted, zegt dat hij wil beginnen met filmen in 2015 nu het script goed is in zijn ogen.

Een probleempje als ze willen beginnen: ze hebben nog vacature voor de hoofdrol open staan. Wie Nathan Drake gaat spelen is nog niet bekend. Mark Wahlberg is eerder genoemd, maar deze ging er uiteindelijk niet voor.

"Ik wil dat het een groot acteur is", zei Gordon. "Dat is het belangrijkst en als het dan iemand is met een echte kaak, dan is dat nog beter. Het spel is zo goed gedaan dat je het nodig hebt om te voldoen aan de verwachtingen. We gaan echt niet het omgekeerde doen waar het iemand is die bekend is, maar niet kan acteren."

Gordon zei ook dat het script de mythologie van het spel eert door de meest interessante gebeurtenissen uit de eerste game te pakken en van daaruit verder bouwt. De film bevat een aantal dingen die niet in het spel voor komen. "Ik hou van de complexiteit en eerlijk gezegd de verfijning van hoe het verhaal verteld wordt in het spel, en we streven daar ook naar toe. Maar we willen natuurlijk niet precies hetzelfde verhaal vertellen - dus iets dat de regels van wat de game is niet breekt maar uitbreidt. Omdat ik het gevoel heb dat de mensen die de games spelen en ze goed kennen niet alleen zien hetzelfde verhaal willen zien. Ze willen iets extra."

Regisseur David O. Russell was oorspronkelijk verbonden aan de Uncharted-film in 2011, maar verliet het project. Zijn vervanger, Neil Burger, verliet het project in augustus 2012. Of het Uncharted-project dat door vertrekkende regisseurs en missende hoofdrolspelende acteurs nog ooit goed komt is afwachten.

Uncharted