Van Gaal wil tijd om United op te bouwen

heywoodu

Louis van Gaal wil de tijd krijgen om Manchester United weer op de rails te krijgen. Dat zei de kersverse coach van de Engelse topclub donderdag bij zijn presentatie. "Ik moet me aanpassen aan deze club, dat wordt niet makkelijk. Ik heb tijd nodig, ook van de eigenaren."

De oud-bondscoach van het Nederlands elftal benadrukte dat hij eerst wil zien hoe snel zijn spelers zjn filosofie oppikken. "Ik wil de spelers eerst drie, vier weken aan het werk zien. Daarna zal ik andere spelers kopen", zei Van Gaal. United haalde deze zomer al Ander Herrera en Luke Shaw binnen.

De Amsterdammer maakte tijdens de persconferentie een zelfverzekerde indruk. "Ik heb Barcelona getraind. Toen ik daar zat was de Spaanse competitie de beste ter wereld. En toen ik bij Ajax en Bayern München zat waren de Nederlandse en Duitse competitie de beste ter wereld. Misschien zal de Premier League tijdens mijn tijd ook de beste ter wereld zijn."

Van Gaal had daarnaast een groot compliment over voor de Eredivisie, die volgens hem momenteel bij de beste vier competities ter wereld hoort. "Dat hebben we op het WK wel bewezen."

De coach wil de gestopte oud-United-spelers Phil Neville, Paul Scholes en Nicky Butt graag bij de club houden. "Butt gaat ons assisteren, voor Scholes en Neville gaan we een rol vinden. Dat is wat we willen."

Van Gaal, die zichzelf omschreef als een democratische, empathische en sterke persoonlijkheid, vertelde dat Sir Alex Ferguson hem heeft opgebeld om hem te feliciteren met zijn nieuwe baan. "We hebben afgesproken een keer een kop koffie te drinken", zij hij over de succesvolle oud-trainer.

Van Gaal maakte ten slotte bekend dat Michael Carrick deze week een ernstige blessure heeft opgelopen. De 32-jarige middenvelder is lange tijd uit de roulatie.