Trainer Van Veldhoven aan de slag in India

Boris (borisz)

Trainer Harm van Veldhoven gaat aan de slag India. De 52-jarige Nederlandse Belg wordt trainer bij Delhi Dynamos, een nieuwe voetbalploeg wat in het najaar gaat spelen in de eerste editie van de Indian Super League. Een nieuwe competite wat lijkt op de Indian Premier League (cricket) of de Hockey India League. 

Ook Mads Junker (33) en Morten Skoubo (34), twee Deense spelers met wie van Veldhoven eerder samenwerkte, kiezen voor een oosters avontuur. Delhi Dynamos is een franchiseteam dat geleid wordt door DEN Networks, de grootste kabeltelevisiemaatschappij van India. De ploeg heeft een stadion waar 60.000 toeschouwers in kunnen.

De Indian Super Leauge kent acht ploegen. Deze ploegen hebben een vast budget om spelers aan te trekken. Verder zal team van 22 spelers moeten bestaan uit veertien Indiaase spelers (waarvan vier lokale spelers) en acht buitenlandse spelers. 

Van Veldhovens laatste baan was trainer bij KV Mechelen. Daar werd bij tijdens de jaarwisseling ontslagen. Eerder was hij trainer bij Lommel, Strombeek, Brussels, Cercle Brugge, Germinal Beerschoten Roda JC.