[Upd] Rosberg past helm aan vanwege FIFA

Peterselieman

Gisteren meldden we in het Sportblog dat Formule 1-coureur Nico Rosberg de Grand Prix van Duitsland wil gaan rijden met een speciale helm. Op de helm staan de Duitse vlag, de wereldbeker en de jaartallen waarin Duitsland wereldkampioen werd. Wereldvoetbalbond FIFA is niet blij.

Sterker nog de FIFA wil volgens Bild Rosberg verbieden om dit weekend op Hockenheim de speciale helm te dragen. De reden hiervoor is dat de afbeelding van de wereldbeker een beschermd merk is. Dit betekent dat het zonder toestemming gebruiken van het merk door de FIFA verboden is. Het ondermijnt volgens de wereldvoetbalbond namelijk de integriteit van de wereldbeker en het marketingprogramma erom heen. Ook zouden de belangen van de hele voetbalwereld op het spel staan.

Update 13.48 uur
Nico Rosberg heeft via Twitter laten weten het ontwerp van zijn racehelm aangepast te hebben. De Duitser heeft dit onder druk van de FIFA gedaan. Hij zegt in een tweet dat hij het jammer vindt dat hij dit moest doen, maar dat hij de bescherming van de wereldbeker respecteert.