Messi krijgt dubieuze Gouden Bal voor beste speler

heywoodu

Lionel Messi is verkozen tot beste voetballer van het WK. Dat werd zondagavond na afloop van de WK-finale bekend. Messi verloor daarin met Argentinië met 1-0 van Duitsland. Vrijdag had de FIFA een shortlist van tien spelers voor de Gouden Bal bekendgemaakt. Arjen Robben maakte daar ook deel van uit. Manuel Neuer werd uitgeroepen tot beste doelman.

Opvallend is Messi's uitverkiezing wel. De sterspeler van Barcelona was in de groepsfase beslissend, maar haalde daarna niet het niveau van Barcelona de laatste jaren. Ook in de finale was Messi grotendeels onzichtbaar. De aanvaller nam de prijs met een gezicht als een oorwurm in ontvangst.

Naast Messi en Robben waren ook de Duitsers Mats Hummels, Toni Kroos, Thomas Müller en Philipp Lahm, de Argentijnen Angel di Maria en Javier Mascherano, de Colombiaan James Rodríguez en de Braziliaan Neymar genomineerd. Messi is de opvolger van Diego Forlán, die vier jaar geleden in Zuid-Afrika met de eer ging strijken.

Zoals verwacht nam Neuer de prijs voor beste goalie in ontvangst. Hij kreeg in zeven duels slechts vier tegendoelpunten. De andere genomineerden waren de Argentijn Sergio Romero en de Costa Ricaan Keylor Navas.