Amerikaanse Martin wint British Open

Frank (franklop)

Golfster Mo Martin heeft de Women's British Open gewonnen, het derde majortoernooi van het jaar. De Amerikaanse dankte haar zege in Southport aan een ijzersterke slotronde. Op de achttiende hole noteerde ze een eagle, waardoor ze met een totaal van 287 (-1) slagen als enige onder par eindigde.

De Noorse Suzann Pettersen en Shanshan Feng uit China eindigden op de gedeelde tweede plaats. Zij hadden een slag achterstand op Martin. De Zuid-Koreaanse Inbee Park, een viervoudig majorwinnares, begon als koploper aan de slotdag, maar kwam niet verder dan de derde plaats met 289 slagen. Haar beste eindresultaat op de Women's British Open blijft daardoor een tweede plek in 2012.

Door de titel van Martin hebben de Amerikaanse golfsters dit jaar de eerste drie majors op de LPGA Tour gewonnen. Lexi Thompson was de beste op het Kraft Nabisco Championship en Michelle Wie schreef de US Women's Open op haar naam.

"Ik denk dat ik nog moet worden geknepen", liet de 31-jarige Martin weten. Ze won niet eerder een toernooi op de LPGA Tour. "Dit is een droom die uitkomt. Ik kan rustig zeggen dat dit de beste week van mijn leven is."