Luiz: "Hoofden nu weer omhoog"

heywoodu

Brazilië-verdediger David Luiz wil zich niet meer teveel bezig houden met de decepties op het WK voetbal. Met de 3-0 nederlaag in de troostfinale tegen Nederland bleek nog maar eens hoe zwak het Braziliaanse voetbal op dit moment is. Luiz vindt desalniettemin dat de ploeg een knappe prestatie heeft neergezet door de halve finale van het toernooi te behalen.

"Voor een spelersgroep die pas sinds anderhalf jaar met elkaar samenwerkt, hebben we het uitstekend gedaan. Er zijn teams die al zes, acht jaar samen spelen. Natuurlijk kunnen we niet blij zijn, als je weet dat de Braziliaanse fans de passie hebben om iedere wedstrijd te winnen", zegt hij tegen SporTV.

Brazilië ging in de halve finale tegen Duitsland met 1-7 ten onder. Een historische nederlaag voor de Seleção. "We konden wel door de grond zakken. Tegen Nederland hoopten we revanche te nemen, maar we wisten dat het niet makkelijk zou worden."

"We hebben opnieuw een wedstrijd op het WK verloren, maar het is nu tijd om de hoofden weer omhoog te richten. Er komen nog genoeg kansen om de Braziliaanse ploeg te vertegenwoordigen op het hoogste niveau", verklaart de zomeraankoop van Paris Saint-Germain.