Kuijt: "Missen van de finale blijft pijn doen"

heywoodu

Hoewel Dirk Kuijt blij is met de derde plek, had hij het liever anders gezien. Oranje werd in de halve finale van het WK voetbal in Brazilië uitgeschakeld door Argentinië. Gisteravond werd revanche genomen met een 3-0 overwinning op Brazilië in de troostfinale.

"Na de grote teleurstelling in de halve finale moeten we nu blij zijn met derde plek. Het missen van de finale blijft pijn doen", zegt Kuijt voor de camera's van de NOS.

Kuijt was in Brazilië met niets anders bezig dan het WK. Hij veroverde een basisplaats als rechtervleugelverdediger. "Ik heb me gefocust op dit toernooi. Ik ben blij met mijn rol buiten, maar vooral binnen het veld."

Met zijn 33 jaar zou het zomaar het laatste WK kunnen zijn geweest voor Kuijt. "Ik heb er nog niet bij stilgestaan", geeft hij aan. "Ik ben niet iemand die zomaar zou bedanken. Maar mijn leeftijd gaat wel een issue zijn."

"Ik moet er de komende tijd over nadenken en het is ook belangrijk wat de nieuwe bondscoach er van denkt. Ondanks dat ik bijna 34 ben, kan ik twee keer 120 minuten spelen en daarna nog eens 90 minuten."