Maxwell: "Tactisch lopen we achter"

heywoodu

Brazilië-verdediger Maxwell verloor zaterdag met 3-0 van Nederland. De oud-Ajacied kwam enkele voormalig teamgenoten tegen. Maxwell speelde tussen 2001 en 2005 bij Ajax en speelde daar onder meer samen met Wesley Sneijder en Nigel de Jong. Deze twee waren er tegen Brazilië echter door blessures niet bij. Maar Maxwell kwam meer bekenden tegen in Brasilia.

Na het duel met Oranje schoof hij aan bij de NOS en zat de linkspoot naast Ron Vlaar. "De laatste keer dat ik Ron zag, was hij nog een kleine jongen. Nu is hij een heel goede verdediger. Datzelfde geldt voor Daley Blind, die zag ik bij Ajax als jochie in de jeugd rondlopen."

Nadat Brazilië dinsdag door Duitsland werd afgedroogd, was Nederland nu met 0-3 te sterk. "Het was een verdiende zege. Na het verlies tegen Duitsland was het voor ons mentaal heel zwaar."

Maar Maxwell bekeek het positief. "We leren veel van dit soort wedstrijden. Met name in tactisch opzicht, want daarin lopen we achter op ploegen uit Europa. De fans hebben gelukkig gezien dat we wel bleven vechten, daarom bleven ze ons steunen. Laat dit een basis zijn voor de toekomst."