Van Gaal: "We verdienden het als geen ander"

heywoodu

Louis van Gaal was na afloop van de gewonnen troostfinale trots op zijn spelersgroep. "De wijze waarop wij beginnen is geweldig. We verdienden het als geen ander", zei de bondscoach tegen de NOS over de 3-0 overwinning op Brazilië en de bronzen medaille.

Nederland kwam na drie minuten al op voorsprong door een door Robin van Persie benutte penalty, nadat Arjen Robben door de Braziliaanse defensie heen was gebroken. "De Brazilianen gaven heel veel ruimte weg", zei Van Gaal. "We waren erg vast in middenveld en we bereikten Robben en Van Persie veel meer dan in de vorige wedstrijd."

De coach stuurde doelman Michel Vorm, die als enige Nederlandse speler nog geen minuut had gespeeld op het WK, in de slotfase het veld op en werd daarmee de eerste trainer ooit die al zijn spelers gebruikte op een mondiaal eindtoernooi. "Ja, vind ik mooi. De selectie vroeg er zelf om", zei Van Gaal.

De geboren Amsterdammer complimenteerde zijn spelers ten slotte uitgebreid. "Het is veruit de beste groep die ik ooit getraind heb. Hoe je met elkaar omgaat en allemaal aan hetzelfde touwtje trekt", zei Van Gaal. "Ze hebben ongelooflijk veel doelpunten gemaakt, tegenover vier tegengoals."