Luuk de Jong tekende zaterdag een 5-jarig contract bij PSV. De spits was bereid om een terug te keren naar de Eredivisie na twee buitenlandse avonturen. De Jong (23) verliet FC Twente twee jaar geleden voor Borussia Mönchengladbach. Bij de Bundesliga-club raakte de aanvaller op een zijspoor, waarna hij het afgelopen seizoen een half jaar op huurbasis voor Newcastle United uitkwam. De periode in de Premier League bleek ook geen succes.

Newcastle maakte geen gebruik van de optie om De Jong over te nemen. Mönchengladbach besloot de 7-voudig international voor 5,5 miljoen euro te laten gaan. Die Fohlen haalde De Jong in de zomer van 2012 voor 15 miljoen euro, waarmee hij de duurste aankoop in de historie van de club is.

De oud-speler van De Graafschap en FC Twente meldde zich na de zomerstop bij Mönchengladbach, maar sluit vanaf maandag aan op de training bij PSV. "Met Gladbach was ik al twee weken in training. Ik voel me goed en fit. Ik kan zo aansluiten. In de vakantie heb ik voor mezelf getraind", zei De Jong tegen PSV TV.

De aanvaller kijkt uit naar het nieuwe seizoen. "Ik wil weer aan voetballen toekomen. Ik had een goed gevoel bij PSV en ze zitten al heel lang achter mij aan. We hebben al eerder gesprekken gevoerd. Ook over de plannen die ze met mij hebben bij PSV. Ik wil hier weer mijn kwaliteiten laten zien."

De Jong beseft dat hij in salaris een stap terug moet doen. "Dat hoort erbij. Soms moet je inleveren. Je moet keuzes maken als je weer wil voetballen. Met op de bank zitten schiet je ook niets op", aldus de nieuwe spits van PSV, die komende dinsdag zijn officieuze debuut kan maken in het oefenduel met FC Eindhoven.