Sneijder gebruikt scheidsrechter als excuus

heywoodu

Nu de wereldtitel niet langer tot de mogelijkheden behoort, richt Wesley Sneijder het vizier op de troostfinale tegen Brazilië. Al gaat dat niet van harte. De Utrechtse middenvelder heeft het nog steeds lastig met de uitschakeling door Argentinië, dat vanaf de strafschopstip een einde maakte aan de Nederlandse WK-droom.

"Het ging bij mij eigenlijk alleen maar om de eerste plaats, om die wereldbeker", zegt Sneijder in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar die wedstrijd om plek drie staat toch op het programma, laten we dan ook maar gewoon proberen om het WK goed af te sluiten."

Sneijder komt in het ochtendblad ook te spreken over het optreden van arbiter Cüneyt Cakir, die hij in de Turkse competitie vaker tegenkomt. Volgens de middenvelder van Galatasaray maakte Cakir tegen Argentinië geen sterke indruk.

"Ik heb hem ook wel gezegd dat hij niet zijn beste wedstrijd floot", laat hij weten. "Voor de wedstrijd werd er genoeg over de arbitrage gesproken in de media. Misschien heeft hij zich daardoor toch iets te veel laten beïnvloeden. Laat ik het zo zeggen: hij was zeker niet voor ons."

Waar Sneijder vier jaar geleden met vijf doelpunten de grote man was aan Oranje-zijde, vervulde hij dit WK een meer dienende rol. "Als je kijkt hoe wij steeds vanuit de discipline hebben gevoetbald, dat is echt knap. Argentinië heeft tegen ons helemaal niets gecreëerd. Terwijl ze toch met de grote namen voorin speelden. Dat is dan toch een mooi compliment voor Oranje?."