Vakantiefiles voor Gotthardtunnel en in Frankrijk

Redactie

De eerste vakantiefiles van zaterdag beginnen zich in het buitenland al te vormen. De meest in het oog springende is die voor de Gotthardtunnel in Zwitserland. Verkeer richting Italië loopt daar bijna twee uur vertraging op, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Op de Route du Soleil richting Zuid-Frankrijk rijdt het verkeer over 15 kilometer langzaam op de A7 tussen Lyon en Orange. De vertraging was rond 09.00 uur ongeveer een halfuur. "Maar het wordt steeds drukker dus dat loopt voorlopig alleen maar op", zegt de woordvoerder.

Op de A9 richting Arbon is vrijdagavond een ongeluk met een vrachtwagen gebeurd, waardoor de weg lange tijd dicht was. Inmiddels is de weg vrijgegeven. "Maar de wachttijd is nog altijd meer dan een uur."

Op de A3 tussen Luxemburg en Frankrijk begint het verkeer ook vast te lopen. "In Duitsland zien we nog niet veel drukte", zegt de woordvoerder. Hij verwacht dat de drukte op de wegen in het buitenland tot het middaguur toeneemt.

De schoolvakanties begonnen vrijdag in het zuiden van Nederland, maar dat leidde toen niet tot grote drukte. Ook zaterdag staan er weinig files.