Volleyballers verliezen in tussenronde van Australië

Boris (borisz)

Het Nederlands volleybalteam heeft de halve finale van de tussenronde van de World League niet weten te winnen. In Australië werd er met 3-0 verloren van het gastland. Oranje kan nu een plek in grote finale van de World League vergeten. 

Het Nederlands team startte de wedstrijd tegen gastland Australië met overtuiging. Maar nadat de start voor Oranje was, golfde de set op en neer. Uiteindelijk ging de openingsset naar Australië met 25-23. In de tweede set kon Oranje aanvallend totaal geen vuist maken. De set ging met 25-12 naar Australië. 

De derde set begon voor Nederland zoals de tweede set. Uiteindelijk kwam Australië liep de hele set drie tot vier punten voor, maar in de eindfase knokte Nederland zich met hard werken in de verdediging terug in de partij. Australië was de hele set stabieler en won uiteindelijk de derde set met 27-25. 

De andere wedstrijd in halve finale ging tussen België en Frankrijk. De volleyballers uit Frankrijk wonnen de wedstrijd met met 3-0. Nederland zatedag tegen België om de derde plaats van in de tussenronde. Australië en Frankrijk spelen daarna voor een plek in de finale van de World League. De finale van de World League is in het Italiaanse Florance.