Agüero: "Druk ligt bij Duitsland"

Frank (franklop)

Argentinië neemt genoegen met een rol als underdog in de WK-finale van aankomende zondag. Duitsland is door de monsterzege op Brazilië veruit favoriet. Waar Argentinië nog grote moeite had en pas via strafschoppen zegevierde, was Duitsland binnen een halfuur al klaar met de Seleção. In Belo Horizonte werd Brazilië met 7-1 voor schut gezet.

Volgens aanvaller Sergio Agüero bestaat er geen twijfel: Duitsland is favoriet. "Samen met Brazilië was Duitsland al het gehele toernooi favoriet voor de eindzege", zegt hij op een persconferentie. "En dat zijn ze nu dus nog steeds. Wij moeten gewoon ons eigen spel spelen. Het komt niet slecht uit dat de druk bij hen ligt."

Een afstraffing als de Brazilianen dinsdag krijgen ziet Agüero niet snel bij Argentinië gebeuren. "Wij willen de bal onder controle houden, maar we weten hoe goed de Duitsers zijn. Zij spelen al lang samen bij hun clubs en land, dus kennen elkaar goed."

Voorzichtig
Een zelfmoordtactiek als Felipe Scolari hanteerde tegen Die Mannschaft is volgens El Kun niet verstandig. "Natuurlijk spelen we om te winnen, maar in een wedstrijd moet je soms voorzichtig zijn. We hebben allemaal maar één doel en gaan er alles aan doen om dat te bereiken."

"We staan uiteindelijk in de finale en we moeten vol voor de winst gaan. Ik denk dat Duitsland zich wel zorgen maakt over ons. Wij hebben namelijk een aantal spelers in de aanval die ze problemen kunnen bezorgen."