Nog meer mega Pokémon

Danny (yamiown)

De laatste versies van Pokémon brachten een grote verandering met zich mee. Sommige Pokémon konden tijdelijk verder evolueren en waren tijdens een gevecht nog sterker. Blijkbaar is men erg tevreden met deze verandering, want in de opkomende Pokémongames, Pokémon Alpha Sapphire en Pokémon Omega Ruby, zullen nog meer Pokémon een megaversie hebben.

Het was al langer bekend dat Sableye, Swampert en Sceptile een megaversie gaan krijgen, maar nu is ook bekend geworden dat Metagross verder kan evolueren. Dit valt te lezen in het Japanse tijdschrift CoroCoro, een tijdschrift dat vrijwel altijd de eerste is met Pokémonnieuwtjes. Behalve Mega-evoluties is al langer bekend dat de twee legendarische Pokémon van de originele Pokémon Ruby en Pokémon Sapphire verder kunnen transformeren. Deze transformaties worden echter hun 'primal' vormen genoemd.

Mega-evoluties is een feature die in Pokémon X en Pokémon Y werd toegevoegd. Spelers kunnen een bepaald voorwerp aan bepaalde Pokémon geven en hiermee kunnen deze Pokémon tijdens een gevecht transformeren. Dit transformeren zorgt ervoor dat Pokémon sterker worden. In de vorige versie konden 28 Pokémon transformeren naar hun megaversie, van deze 28 hadden twee Pokémon verschillende megaversies op basis van welk spel je kocht.

Pokémon Omega Ruby en Pokémon Alpha Sapphire staan gepland voor 21 november 2014. Ze komen beide enkel uit voor Nintendo 3DS.

pokemon omega ruby and alpha sapphire
Pokémon Omega Ruby and Alpha Sapphire