[Tour] Greipel blij met 'verdiende overwinning'

heywoodu

André Greipel pakte in Reims eindelijk zijn gewenste dagzege in de Tour de France van dit jaar. Voor de Gorilla uit Rostock is het het vierde jaar op rij met dagsucces. In 2011 en 2013 won hij één etappe, in 2012 pakte Greipel er drie. Dit keer was hij erg blij met de overwinning, die zijn ploeg Lotto-Belisol toekwam.

"Het was erg nerveus vandaag, met heel veel valpartijen", steekt Greipel van wal na afloop. "We moesten constant voorin blijven, maar dat is ook gelukt. Het team heeft me heel erg goed voorin het peloton weten te houden, vooral in de laatste vijftien kilometer waar de wind van de zijkant kwam."

"Ik had eigenlijk de hele tijd een prima positie. Misschien had ik geen geweldig 'treintje', maar door die rotondes was het ook lastig om constant samen te blijven. Ik had wel een goed wiel te pakken, van Mark Renshaw, hoewel ik wat energie verloor om in die positie te komen. Met ongeveer 250 meter te gaan zei ik tegen mijzelf dat ik nu voluit moest gaan, wat er ook gebeurde. Dat is wel gelukt denk ik zo", toont Greipel zich tevreden over het verloop van de sprint.

"Natuurlijk ben ik heel erg blij dat we nu eindelijk een zege gepakt hebben. Het was nog maar de vierde massasprint, maar er stond al heel erg veel druk op ons om ook te winnen. Het vertrouwen was er altijd wel, ook al was dat niet altijd makkelijk. We hebben gewoon tegen onszelf gezegd dat we kalm moesten blijven en dan zou de overwinning wel komen. We bleven kalm en dus hebben we dit dik verdiend", sluit de Duitser af.