[1/2 finale] Uitslag BraziliŽ - Duitsland

Frank (franklop)

Duitsland staat zondag voor de achtste keer in de finale van het WK voetbal. De Duitsers vernederden in Belo Horizonte het thuisland Brazilië met 1-7. Het duel was na een half uur al beslist toen al vijf goals waren gevallen.

De Brazilianen begonnen de eerste paar minuten nog met veel drang naar voren, maar het werd vervolgens compleet overrompeld door de Duitsers. De drievoudig wereldkampioen stond binnen het half uur al op een 0-5 voorsprong. Eerst liet Müller zien dat de Braziliaanse verdediging zo lek was als een mandje. Bij een corner kon hij volledig vrij de 0-1 binnentikken.

Toen het allemaal nog meeviel.. Müller viert de 1-0 (PRO SHOTS/Action Images)

Na tien stille minuten kwamen er vervolgens tien dramatische minuten voor Brazilië. In de 23e, 24e, 26e en 29e minuut wisten de Duitsers te scoren via twee keer Kroos, Khedira en Klose, die en passant ook nog eens de all-time topscorertitel definitief overnam van de Braziliaan Ronaldo. De huilende supporters wisten, tezamen met de spelers, niet wat hun overkwam. Duitsland begon ondertussen langzaamaan al te denken aan het sparen van krachten voor de finale van aankomende zondag.

Na rust, tussen alle onlusten op de tribune en buiten het stadion door, ging Brazilië nog op zoek naar een eretreffer, of naar iets wat nog een aansluitingstreffer genoemd mocht worden. Het leek ze echter niet gegund, want doelman Neuer hield in het eerste kwartier drie keer knap tegen op schoten van Oscar en Ramires.

Eén van de ongeveer 55.000 Braziliaanse fans die haar ogen niet kon geloven. (PRO SHOTS/Action Images)

Daarna was het echter toch weer het woord aan Duitsland, dat eerst via Müller een goede kans kreeg, maar even later invaller Schürrle de 0-6 zag maken. Toen was het nog niet klaar voor de Brazilianen, want Schürrle had de mooiste goal van de avond nog op de schoen en schoot hem via de onderkant van de lat binnen. In de slotminuut kwam de eretreffer alsnog via Oscar, die op randje buitenspel doormocht en de 1-7 binnenschoot.

Het bleek het laatste wapenfeit van een enerverend duel, waarin vele records sneuvelden, maar waarin het belangrijkste feit was dat Duitsland zondag de finale gaat spelen. Morgenavond wordt de tegenstander bekend uit het duel tussen het Nederlands elftal en Argentinië.

Brazilië

1 - 7

Duitsland

 90' Oscar    11' Müller 
 23' Klose 
 24' Kroos 
 26' Kroos 
 29' Khedira 
 69' Schürrle 
 79' Schürrle 
 
 Gele kaart: Dante, (Brazilië),
 
Stadion: Estádio Mineirão, Belo Horizonte
Toeschouwers: 58.140
Arbiter: Rodriguez (MEX)
 
Opstelling:   Opstelling:
Júlio César
Maicon
Luiz
Dante
Marcelo
Bernard
Fernandinho (Paulinho/46)
Oscar
Gustavo
Hulk (Ramires/46)
Fred (Willian/69)
  Neuer
Lahm
J. Boateng
Hummels (Mertesacker/46)
Höwedes
Khedira
Schweinsteiger
Kroos
Müller
Klose (Schürrle/58)
Özil