Rowling schrijft over grijze Harry Potter

Chuck-N0rr1s

J.K. Rowling heeft een kort verhaal geschreven over een volwassen Harry Potter. De Britse schrijfster geeft haar aanhang een kijkje in het leven van de tovenaar als man met grijze slapen. Het is voor het eerst dat Rowling weer schrijft over het personage, maar haar woordvoerder benadrukt dat er geen plannen zijn voor een nieuw boek.

In het verhaal van 1500 woorden is Harry Potter 34 jaar en is hij aanwezig bij de finale van het wereldkampioenschap zwerkbal. Ook zijn familie en ouwe maten Ron en Hermelien zijn van de partij. Harry heeft 'zilveren lokken' in zijn haar en nog een mysterieus litteken in zijn gezicht, dat hij kreeg tijdens geheim werk als schouwer. Ron is tegenwoordig de eigenaar van de winkel met fopartikelen van zijn familie en Hermelien heeft een hoge functie bij een ministerie.

De column van Rowling is geschreven als roddelcolumn voor de krant Ochtendprofeet door Rita Pulpers, een personage in de Potter-boeken. Door deze vorm te kiezen steekt Rowling de draak met de roddelpers. De journaliste speculeert over een mogelijk huwelijk tussen Potter en Ginny Wemel. Het haar van Ron lijkt wel een beetje uit te dunnen, constateert Pulpers.

Het laatste boek over Potter verscheen in 2007. Sindsdien schreef Rowling een roman voor volwassenen en twee thrillers.