Braafheid op proef bij Lazio

Frank (franklop)

Edson Braafheid probeert een contract te verdienen bij SS Lazio. De linksback traint de komende dagen mee met de Romeinen. Braafheid zit momenteel zonder club, nadat hij tussen 2011 en 2014 onder contract stond bij TSG 1899 Hoffenheim. Bij de Duitse middenmoter kwam hij afgelopen seizoen niet in actie, omdat hij niet in de plannen van trainer Markus Gisdol voor kwam.

SS Lazio is nog op zoek naar een nieuwe linksback en mogelijk wordt dat dus de 31-jarige Braafheid. De voormalig Oranje-international, die nog speelminuten maakte in de WK-finale van 2010, mag de komende dagen proberen de technische staf van de Romeinen te overtuigen.

De perschef van Lazio liet dinsdag weten dat de club in Braafheid een goede stand-in ziet voor de linksbackpositie. Ook denkt de club dat hij centraal in de defensie kan spelen, waar Lazio minimaal twee nieuwe spelers nodig heeft. Braafheid ondergaat dinsdag een medische keuring, waarna hij zich meldt op de training.

In het seizoen 2012/13 werd Braafheid nog verhuurd aan zijn oude club FC Twente. In Enschede kwam Braafheid niet in aanmerking voor een permanent verblijf, naar verluidt vanwege zijn hoge salaris.