Oranje mogelijk in de regen tegen Argentinië

heywoodu

Het Nederlands elftal moet woensdag in de halve finale van het WK tegen Argentinië rekening houden met regenbuien. Volgens weeronline.nl wordt het in São Paulo naar verwachting maximaal 18 graden, is het zwaarbewolkt en blijft het vermoedelijk niet droog.

Weeronline spreekt van gunstig voetbalweer. "Een beetje regen is zeker niet ongunstig voor Oranje", zegt een woordvoerder. De wedstrijd begint om 22.00 uur Nederlandse tijd, in Brazilië is het vijf uur vroeger.

Ook de fans in Nederland die de wedstrijd buiten willen volgen, lopen kans op een nat pak. De kans is groot dat een onweersbui roet in het eten gooit. Tijdens de wedstrijd is het in Nederland met temperaturen rond 19 graden echter niet koud.

De halve finale van Nederland op het WK voetbal wordt op veel plaatsen in Nederland op grote schermen getoond. Woensdag is het overdag in het hele land regenachtig. Geleidelijk trekt de regen naar het zuiden weg en breekt vanuit het noordoosten de zon door. Ook loopt de temperatuur aan het einde van de dag op. Toch komen nog enkele losse buien voor, waarbij kans is op onweer.