Hamilton: "Rosberg geen echte Duitser"

Peterselieman

De strijd binnen het Mercedes Formule 1-team is weer volop losgebarsten na de zege van Lewis Hamilton in Groot-Brittannië en de uitvalbeurt van teamgenoot Nico Rosberg. Hamilton staat in de titelstrijd nog maar vier punten achter op Rosberg en heeft weer vol de aanval geopend.

Over twee weken staat de Grand Prix van Duitsland op het programma. Hamilton: "Om eerlijk te zijn heeft Nico nooit echt in Duitsland gewoond, dus het is niet echt zijn thuisrace. Toen ik in de karts reed stond hij daar niet met een griddame met een Duitse vlag. Daar stond altijd de Monegaskische vlag."

De 29-jarige Rosberg is geboren in het Duitse Wiesbaden als zoon van de Finse voormalig wereldkampioen Keke Rosberg en een Duitse moeder. Hij bracht een groot deel van zijn leven door in Monaco en woont nog steeds in het Prinsdom. Hamilton: "Ik weet dat hij opgegroeid is in Monaco, dus Monaco is zijn thuisstad. Hij is Duits, Fins, Monegask en wat al dan niet meer, dus hij wordt in Monaco aangemoedigd en ook in Duitsland heeft hij altijd veel steun genoten. Het is altijd lekker om mensen op hun thuisbaan te kloppen."