Gevierde Krul: "Trots op mijn bijdrage"

Boris (borisz)

Tim Krul liet een dag na zijn geweldige optreden in de penaltyserie tegen Costa Rica weten trots te zijn dat hij een bijdrage heeft geleverd aan de zege van Oranje. "De bondscoach vertelde me vantevoren dat ik erin zou komen bij eventuele penaltys. Mooi dat hij mij voor mij koos en vertrouwen in mij had."

De 1,93 meter lange doelman van Newcastle United ontpopte zich met twee gestopte strafschoppen tot de held van het Nederlands elftal. "We zijn al zeven weken bezig met de voorbereiding, aan het trainen. Ik heb veel berichten gekregen na de winst van gisteren."

Nu is het oog op Argentinië gericht. "We gaan ons daar nu goed op voorbereiden, maar we gaan natuurlijk niet al onze geheimen prijsgeven. Maar we zullen alle penalty's bekijken en weten in welke hoek een speler gaat schieten. Daar gaan we deze dagen een plan voor opstellen."

Collega Jasper Cillessen was blij met de heldenrol van Krul, ondanks dat hij in eerste instantie niet blij was met de wissel. "Ik had niet zo moeten reageren", zei hij over het wegschoppen van een waterzak. "Maar ik heb mijn excuses gemaakt en we moeten het ook niet groter maken dan het is. Ik zette de knop snel om en de sprint die ik na de laatste strafschop trok om Tim te feliciteren was de snelste uit mijn leven."

De keeper van Ajax wilde met betrekking tot Argentinië niet praten over een mogelijke wraak voor de verloren finale van 1978. "Dat zou zo zijn als we in de finale stonden, maar dit is een halve finale. Het gaat erom dat we winnen en in die finale komen."

Het ontbreken van Ángel di María bij de Argentijnen maakt voor de voorbereiding op het duel niet uit, vindt Cillessen. "Natuurlijk is het een hele goede speler, maar het gaat niet om één voetballer. Het gaat om het hele team. Daar gaan we de komende dagen goed naar kijken en zien hoe we het beste tegen Argentinië kunnen spelen."