Breitner haalt uit naar 'luie' Özil

heywoodu

Als het aan Paul Breitner ligt, komt Mesut Özil dinsdag niet in actie in de halve finale van Duitsland tegen Brazilië. De Duitse legende vindt dat de middenvelder van Arsenal ver beneden zijn normale niveau presteert.

"Als Joachim Löw lef heeft, zegt hij: "Ik ga niet meer met tien man spelen", en gooit hij Özil eruit", sprak Breitner volgens TZ. "Dat zou een volgende stap zijn op weg naar de wereldtitel."

"Het zou bovendien goed zijn voor het team. Negen spelers doen zichzelf pijn en Özil wandelt maar wat rond", aldus de oud-international. "Zoiets doe je niet op een WK."

Breitner gaf ook zijn mening over de nieuwe opstelling die Löw maakte voor de kwartfinale tegen Frankrijk. Philipp Lahm stond weer rechtsback, terwijl Jerome Boateng in het centrum van de defensie Per Mertesacker verving. "Löw zag wat iedereen heeft gezien, namelijk dat het zo niet langer kon met de verdediging."

Duitsland kende in verdedigend opzicht vooral in de achtste finales tegen Algerije veel problemen. "We hadden een oplossing nodig en Philipp is niet alleen wereldklasse op het middenveld, maar ook in de defensie. Löw heeft zijn fout hersteld."