Ronaldo: "Brazilië ook zonder Neymar favoriet"

heywoodu

Brazilië mist sterspeler Neymar en captain Thiago Silva in de halve finale tegen Duitsland. Voormalig wereldkampioen Ronaldo ziet het gastland toch als favoriet.

Ronaldo schoot Brazilië in 2002 naar de wereldtitel door in de finale tegen Duitsland twee keer te scoren. De voormalig topspits denkt dat de Goddelijke Kanaries opnieuw aan het langste eind gaan trekken tegen Die Mannschaft. Ronaldo waarschuwt de Duitsers dat Brazilië niet onderschat moet worden.

"Als de Duitsers denken dat ze een verzwakt en hopeloos elftal treffen, omdat ze Neymar missen, dan maken ze een grote fout. Je moet het Braziliaanse team nooit onderschatten. Wie er ook ontbreekt", zei Ronaldo tegen diverse media. "Brazilië heeft nooit uit één speler bestaan. Dat geldt ook voor deze groep."

"Pelé raakte ook geblesseerd in 1962 en werd vervangen. Brazilië won alsnog de wereldbeker. We verwachten dat de vervanger van Neymar zijn uiterste best gaat doen. Brazilië heeft een sterke selectie en zal dat laten zien. Ook al ontbreekt onze sterspeler Neymar, voor mij blijft Brazilië de grote titelfavoriet."

De oud-PSV'er heeft geen goed woord over voor de Colombiaan Juan Camilo Zúñiga, die Neymar een knietje in zijn rug gaf tijdens de kwartfinale. Ronaldo verwacht een straf voor de verdediger. "Het was een laffe daad. We zijn allemaal verdrietig en teleurgesteld omdat we onze beste speler missen."