Vettel: "Strategie niet goed"

Peterselieman

Regerend wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel werd vijfde in de Grand Prix van Groot-Brittannië. Volgens de Duitser zat er meer in, maar zat de gekozen strategie de Red Bull-coureur in de weg. Teamgenoot Daniel Ricciardo eindigde als derde.

Vettel ging na tien ronden als eerste van de toppers naar binnen voor nieuwe banden en deze strategie leek hem geen windeieren te leggen. De Duitser kwam zo op de tweede plaats te liggen, maar moest als enige van de toppers nogmaals een stop maken. Hij kwam als vijfde de baan op, maar werd verschalkt door Alonso. Hierna vochten de twee wereldkampioenen een rondenlang duel uit tot Vettel vijf ronden voor het einde het pleit in zijn voordeel beslechtte en weg kon rijden bij Alonso.

Vettel sprak hierover met de BBC. "Van Fernando Alonso weet je dat hij niet eenvoudig te passeren is. Ik denk echter dat niet elke actie van Fernando even netjes was. Ik probeerde hem aan het einde van Wellington Straight buitenom te passeren. Ik ging hem voorbij, zij het nipt, maar dat betekent dat ik vanaf dat moment mag bepalen hoe we die bocht doorkomen en hij dat hij zich aan moet passen. Dat deed hij niet en dus moest ik ontwijkende acties ondernemen."

Beide coureurs beklaagden zich veelvuldig over elkaar op de boordradio omdat ze niet altijd de limieten van de baan respecteerden of andere trucs uithaalden. "Ik kreeg wel mee dat Fernando flink aan het klagen was, dus deed ik maar hetzelfde. Ik heb eigenlijk geen idee wie van ons daar het meeste in uitblonk, maar dat maakt ook niet uit. Ik kwam er voorbij en dat was dat. Ik ben overigens wel benieuwd naar de spiegels van de Ferrari. Blijkbaar is het zicht naar achteren extreem goed vanuit de Ferrari-cockpit." Na afloop bekroop Vettel het gevoel dat er meer in had gezeten. "Ik denk dat onze strategie niet goed was. Volgens mij had ik op het podium kunnen finishen."