Martins Indi had volste vertrouwen in Krul

heywoodu

Bruno Martins Indi werd zaterdag in de verlenging in Salvador vervangen door Klaas-Jan Huntelaar. Hij had vertrouwen in de goede afloop tegen Costa Rica. “Ik had al een gele kaart en daarom werd ik gewisseld”, aldus Martins Indi na afloop. “Ze zaten me een beetje uit te lokken.”

Zijn coach Louis van Gaal had vlak voor tijd nog een verrassende wissel in petto. Doelman Tim Krul verving Jasper Cillessen en eerstgenoemde werd de held van de strafschoppenserie. ”Op het moment dat Tim inviel, wist ik dat hij het ging doen”, zei Martins Indi. “Ik was alleen bang dat de bal niet meer uit zou gaan en dat we niet meer mochten wisselen. Tim is een heel goede keeper, vooral met strafschoppen.”

“Maar complimenten aan het hele team”, aldus Martins Indi. “Bij vlagen hebben we heel goed gespeeld. Alleen de kansen moesten worden gemaakt.” Persoonlijk voelt Martins Indi zich ook steeds sterker worden. “Ik heb door te trainen met deze jongens veel dingen bijgeleerd. Hoe te staan, sneller te handelen. Ik los dingen anders op dan voorheen.”