Van Persie beleefde wedstrijd als 'een rollercoaster'

heywoodu

Aanvoerder Robin van Persie was dolgelukkig nadat Oranje de halve finale bereikte. Het was een wedstrijd vol emotie voor de spits. Van Persie werd na afloop opgevangen door de camera's van de NOS.

"Bizar, echt een rollercoaster. Hoe je die wedstrijd beleeft... Dit is schitterend. We hebben zo veel kansen gehad. Ja, het leek wel een schiettent. Op de lat, op de paal, die vrije trap van Wesley, en ik ook nog twee kansen."

De frustratie over het uitblijven van de openingstreffer groeide naarmate de wedstrijd vorderde. Door het naderende eindsignaal liep de spanning bovendien nog verder op. "Dan moet je sterk zijn", weet Van Persie. "Je gaat van de ene naar de andere emotie. Dat is zenuwslopend, ook voor ons."

Op basis van wilskracht sleepte Oranje zich er doorheen. "We gingen tot het uiterste. Ik heb ook echt overal kramp gehad. Die knop moet om en die bal moet erin. Die krampjes moeten dan niet meer uitmaken."

Tot slot kwam Van Persie te spreken over de gouden ingreep van Louis van Gaal, die Jasper Cillessen voor de strafschoppenserie wisselde voor Tim Krul. Laatstgenoemde stopte twee strafschoppen en leidde Oranje daarmee naar de halve finale.

"Ik moet zeggen dat het een fantastische wissel was", aldus de Rotterdamse aanvoerder. "Het is bedacht door de coach en het pakte ook nog goed uit. Iedereen weet dat Tim goed is in het stoppen van strafschoppen. Echt heel goed gedaan."