Amerikaanse tennisster Duval (18) heeft lymfeklierkanker

heywoodu

Bij de 18-jarige tennisster Victoria Duval is de ziekte van Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker, geconstateerd. De Amerikaanse laat in een verklaring weten dat de ziekte in een vroeg stadium is vastgesteld. "Met pijn in het hart moet ik de komende periode afstand nemen van het tennis", schrijft ze.

De verwachting is dat Duval door haar goede conditie met een paar maanden hersteld zal zijn. De mondiale nummer 114 kreeg het nieuws na haar zege op Sorana Cirstea in de eerste kwalificatieronde van Wimbledon, maar besloot desondanks verder te spelen. Een ronde verder ging ze onderuit tegen de Zwitserse Belinda Brencic.

Duval zette zichzelf vorig jaar op de kaart door in de eerste ronde van de US Open oud-kampioene Samantha Stosur te verslaan. Ze is al de derde tennisser in korte tijd die de diagnose lymfeklierkanker krijgt. De Russin Alisa Kleybanova en de Brit Ross Hutchins, die respectievelijk in 2011 en 2012 werden getroffen, zijn inmiddels weer actief op de proftour.

In mei van dit jaar overleed Elena Baltacha op 30-jarige leeftijd aan leverkanker. Bij de Britse werd de ziekte kort na het beëindigen van haar loopbaan vastgesteld.