"Geen speciale tactiek om Messi aan te pakken"

heywoodu

De Belgische nationale ploeg stelt zich niet al te veel in op de komst van Lionel Messi met Argentinië in de kwartfinale van het WK voetbal. Messi staat bekend als een van de beste spelers ter wereld.

De Belgen laten zich door die reputatie niet afleiden, al erkent centrale verdediger Daniel van Buyten dat het een lastige wedstrijd zal worden. "Voor mij is hij de beste, maar dat is juist een motivatie om hem uit te schakelen", zegt hij tegen de pers.

"We gaan geen speciale tactiek gebruiken om Messi aan te pakken", verklaart Van Buyten. "Er zijn voldoende andere Argentijnen die het verschil kunnen maken. Di María heeft een uitmuntend seizoen achter de rug bij Real Madrid. En dan heb je ook nog spelers als Higuaín en Lavezzi. We gaan ze proberen collectief uit te schakelen."

Middenvelder Axel Witsel zal regelmatig met Messi te maken krijgen als België tegenover Argentinië staat. Hij hoopt dat de topspits van FC Barcelona een slechte dag heeft. "Iedereen weet dat Messi op elk moment in een wedstrijd het verschil kan maken voor Argentinië."

België en Argentinië spelen zaterdagavond tegenover elkaar. De Rode Duivels bereikten de kwartfinale van het WK door de Verenigde Staten in de achtste finale uit te schakelen. De Argentijnen wonnen van Zwitserland en plaatsten zich voor de volgende ronde. Allebei de landen moesten de beslissing brengen tijdens de verlenging.