[WBD] Djokovic via Dimitrov naar finale

Boris (borisz)

Novak Djokovic heeft vrijdag voor de derde keer in zijn carrière de finale van Wimbledon bereikt. De Serviër (1) was in de halve eindstrijd in vier sets te sterk voor Grigor Dimitrov (11): 6-3, 4-6, 7-6 (2) en 7-6 (7). Later op de dag strijden Roger Federer (4) en Milos Raonic (8) om de tweede finaleplek. Djokovic zegevierde in 2011. Vorig jaar verloor hij de finale van Andy Murray.

Dimitrov debuteerde in de halve finale van een Grand Slam en leek in het begin last te hebben van plankenkoorts. Hij verloor de eerste set met 6-3 en werd ook in de tweede al vroeg gebroken. Halverwege de tweede set richtte Dimitrov zich plots op. Hij sleepte vijf games op rij binnen en won het tweede bedrijf met 6-3.

In het derde bedrijf steeg het niveau van beide spelers en was het bij vlagen genieten. Djokovic gaf een break voorsprong uit handen, maar stelde in de tiebreak orde op zaken.

De vierde set verliep volledig op serve. Bij 5-4 liet Dimitrov op de service van Djokovic een setpunt onbenut. In de tiebreak leek de Bulgaar orde op zaken te stellen, toen hij een 6-3 voorsprong nam en dus drie setpunten had. Wederom bleef Dimitrov niet koelbloedig. Djokovic kwam terug en benutte uiteindelijk bij 8-7 zijn tweede matchpoint.

Djokovic jaagt zondag op zijn zevende grandslamzege. Hij won vier keer de Australian Open, en eenmaal de US Open en Wimbledon.